Aanplant – deel 2 (pt. I, II, III & IV)

Update 28 januari 2022 (pt. IV)L
Eindelijk de gewilde vijg ontvangen en aangeplant: Vijg – Ficus carica | Ronde de Bordeaux.

Update 20 december 2021 (pt. III):
Vandaag heb ik twee extra planten in de grond gezet die ik van mijn schoonbroer en zijn vrouw gekregen heb:

Update 1 november 2021 (pt. II):
In november heb meerdere knollen van de Aardpeer – Helianthus tuberosus geplant en is de bestelling van de zaden en knolletjes van Vreeken’s Zaden binnen gekomen na 3,5 weken wachten. Blijkbaar is dat daar de gang van zaken en het staat ook netjes op de website vermeld. Ik had er overheen gelezen. Op zich prima als je je erop instelt. Tegenwoordig moet alles ook zo snel gaan, dat mist toch ook wat charme. Ik was erg blij dat het pakketje binnen is gekomen met de volgende uitbreidingen :

Bovenstaand lijstje verschijnen vanzelf de artikelen in dit blog wanneer ik deze zaai of aanplant.

Origineel bericht 18 oktober 2021 (pt. I):
Eindelijk is het zover dat het seizoen om te planten bijna gestart is. Dat is ongeveer van november tot maart, afhankelijk van het gewas en het weer. Om het risico te verminderen dat planten uitverkocht zijn heb ik op 5 oktober mijn eerste bestelling bij Arborealis geplaatst en op 14 oktober opgehaald:

Struiklaag
1 x Pimpernoot – Staphylea pinnata
1 x Aardbeiboom – Arbutus unedo | Compacta
1 x Dwergkwee – Chaenomeles cathayensis
1 x Wilde citroen – Citrus trifoliata
1 x Grote bergthee – Gaultheria shallon
1 x Gojibes – Lycium barbarum | New Big
1 x Nanking kers – Prunus tomentosa
1 x Japanse bottelroos – Rosa rugosa | Rubra
1 x Amerikaanse vlier – Sambucus canadensis | Maxima
1 x Chinese kastanje – Xanthoceras sorbifolium
2 x Zwarte bes – Ribes nigrum | Kosmicknaja (heel graag wilde ik Ben Hope kopen, maar tijdens het bestellen bij Arborealis waren alle zwarte bessen uitverkocht behalve de selectie Kosmicknaja. Er zijn geen gegevens over bekend en op Google kan ik er ook niets over vinden. Leuk om te ontdekken!)

Kruinlaag
1 x Krentenboompje – Amelanchier lamarckii | Ballerina (deze was ongepland, stond wel op ons verlanglijstje, maar dan als struikvorm. Door enthousiasme heb ik deze besteld omdat er vol lof over de selectie Ballerina gesproken wordt. Achteraf was het flink puzzelen waar ik deze kwijt kan in het ontwerp)

Haag Achter
1 x Herfstolijfwilg – Elaeagnus umbellata (yes, deze keer was de soort zelf niet uitverkocht en kan het laatste gat in Haag Achter dicht geplant worden)

De gewassen die ik heel graag deze periode wil planten, maar nog niet heb kunnen bestellen zijn:

1 x Vijg – Ficus carica | Ronde de Bordeaux
1 x Kaukasische bosbes – Vaccinium Arctostaphylos

Na afrekenen hebben we nog drie extra planten voor elders in de tuin gekocht. Veel tijd had ik niet, want twee minuten voordat de kwekerij een half uur dicht ging om te lunchen en ik daar helaas geen tijd voor had om op te wachten hebben ijn vrouw en ik een snel rondje gedaan om wat extra’s te kopen:

1 x Lavas (Maggiplant) – Levisticum officinale (voor de natuurlijke moestuin of de kruidenspiraal, dat moet ik nog beter bekijken)
1 x Fuchsia – Fuchsia magellanica var. molinae X Fuchsia regia | Bernisser Hardy
1 x Loodkruid – Ceratostigma plumbaginoides (door mijn vrouw uitgekozen omdat het een laag mooi plantje is waar wij een goede plek voor hebben. Deze wordt niet verder in dit blog behandeld)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.