Pepermunt – Mentha x piperita | After Eight

Hoe goed pepermunt het gaat doen op mijn grond is de vraag, want dit gewas verlangt een vochtige bodem. Wanneer de grond als een spons werkt kan dit denk ik prima op de Drentse zandgronden, maar zover ben ik nog niet. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb eind 2022 een plantje gekocht. De cultivar After Eight is mijn keuze op gevallen. “Why not?” – geheel in style van het antwoord van emperor Ming van de film Flash Gordon uit 1980 op de vraag waarom hij aanvalt.

Pepermunt groeit tot een hoogte van ongeveer 60 cm. De verspreiding is onregelmatig omdat er her en der een scheut op laat komen. Zoals alle munt verspreid deze zich. Zonlicht tolerantie is volle zon en schaduwtoleratie is zo een 4-5 uur zonlicht op een dag. Er zijn muntsoorten die meer schaduw verdragen.

Klik op een foto voor een betere weergave en zoom daarna in om meer details te kunnen zien. Bij iedere overzichtsfoto een emmer ter referentie.

25 augustus 2023
Deze pepermunt slaat behoorlijk goed aan voor het nog vrij droge stuk zandgrond waar het op staat. Boven verwachting. Het ruikt heerlijk!

6 december 2022
Vandaag gekocht en direct aangeplant. Het is bijna winter dus de plant is bovengronds al bijna geheel afgestorven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.