Zilverbes – Elaeagnus x ebbingei | The Hague

In bericht Zilverbes – Elaeagnus x ebbingei wordt de soort zelf besproken. In dit bericht hou ik de voortgang bij van cultivar The Hague. Van deze cultivar is de groeiwijze compacter en meer gedrongen

Klik op een foto voor een betere weergave en zoom daarna in om meer details te kunnen zien. Bij iedere overzichtsfoto een emmer ter referentie.

7 april 2023
Overzichtsfoto’s om het verschil te zien tussen 30 maart 2022 (links) en vandaag (rechts), één jaar en één week verschil. Er is sprake van een flinke groei. Als je goed kijkt zie je aan de voorkant van het gewas links twee hele lange stengels.

Overzichtsfoto’s in tijd

30 maart 2022
Overzichtsfoto’s om het verschil van één jaar en 1 week te zien. Ik was net een week te laat om exact een jaar te vergelijken, maar 1 weekje maakt voor dit vergelijk niet uit. De linker foto is van 24 maart 2021, de rechter van vandaag.

Overzichtsfoto’s in tijd

26 maart 2022
De struikjes zijn goed bijgetrokken afgelopen jaar. Kijk eens hoe mooi de nieuwe bladeren en takjes uitlopen! Dat is het bruinige gedeelte van de uiteindes van de plant.

24 maart 2021
Op 19 december 2020 heb ik deze geplant. Op de een of andere manier had ik hier toen geen foto van gemaakt. Helaas, want begin februari bracht strenge nachtvorst van -15 graden en een ijskoude wind met sneeuw waardoor de planten een week deels bedekt lagen onder een witte beschermdeken. Maar niet deze The Hague cultivars. De sneeuw was daar weggewaaid en de planten hadden er duidelijk te lijden onder. De zilverbes is wintergroen maar bijna elk blad werd geel en de mooie diepe groene kleur verdween. De weken erna vielen er behoorlijk wat bladeren dood van de plant. Zou hij het overleven? The Hague is een vrij compacte struik qua groei. De planten lijken nu gestabiliseerd en hebben zelfs al wat van de groene kleur terug. Ik ben erg benieuwd hoe ze erbovenop komen dit voorjaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.