Herfstolijfwilg – Elaeagnus umbellata | Garnet

De herfstolijfwilg – Elaeagnus umbellata wordt over geschreven in bericht Herfstolijfwilg – Elaeagnus umbellata | Red Cascade. In dit bericht wordt de cultivar Garnet bijgehouden. In Haag Achter heb ik drie stuks Garnet staan. Rechts van deze drie moet nog de soort zelf komen en links staat de cultivar Ruby.

Arborealis omschrijft deze cultivar als een (zeer) grootvruchtige selectie. Kwekerij de Zoete Wei in België omschrijft de Garnet als een selectie met vroeg rijpende vruchten. De echte verschillen tussen de cultivars worden vooral zichtbaar als er vruchten komen. Geduld hebben dus!

Klik op een foto voor een betere weergave en zoom daarna in om meer details te kunnen zien. Bij iedere overzichtsfoto een emmer ter referentie.

29 september 2022
Overzichtsfoto’s om het verschil te zien tussen 15 september 2021 (links) en vandaag (rechts), één jaar en twee weken verschil. Wat een groei ondanks de enorme droogte dit jaar. Dit gewas kan heel goed tegen droogte.

Overzichtfoto’s in tijd

15 september 2021
Overzichtsfoto’s om het verschil te zien tussen half december 2020 en 15 september 2021, 9 maanden en drie seizoenen verder. Volgend jaar wil ik echt per jaar een vergelijking posten omdat het verschil dan beter is te zien wanneer het gewas in blad is.

Door andere aanplant heb ik de hoek vanuit de nieuwe foto geheel moeten veranderen. Op de nieuwe foto zijn de drie planten door het lange gras niet heel goed te zien, maar ze groeien goed!

Overzichtsfoto’s in tijd

24 mei 2021
Intussen bloeit de Garnet al een tijdje. De bladkleur is iets donkerder dan de cultivar Ruby maar scheelt niet veel om te zien.

24 maart 2021
De laatste week zit er schot in het uitlopen van de herfstolijfwilgen. Alleen de langstelige olijfwilgen lopen nog achter. Van alle cultivars is deze Garnet het meest uitgelopen. Een maand later dan verwacht, maar dat kan komen door de combinatie van aanplant en de kou. Volgend jaar eens zien hoe het dan loopt.

19 december 2020
Rechts van de emmer staan drie Garnet’s als je goed kijkt. De rechter twee zijn al een week of 2-3 geleden aangeplant. Omdat Haag Achter aangepast is (lees Aanplant – deel 1) is de meest rechtse op 13 december geplant.
Op deze foto zijn de restanten van de coniferen die hier stonden goed te zien. Ik heb ervoor gekozen de stompen te laten staan. Als het goed is lopen ze niet uit. De grond is hier hier erg dun en zandering. De greppel is stijl en diep. Als ik deze stronken eruit laat trekken of moet zagen en hakken dan ben ik weken bezig en wordt de hele kant gesloopt. Ik hoop op een langzame verrotting. Intussen doe ik daar een hoop diertjes plezier mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.