Groene munt – Mentha spicata | Maroccan

Groene munt, of aarmunt is een betere bodembedekker dan pepermunt vanwege zijn dichtere verspreiding. Deze munt wordt ook wat hoger tot zo een 80 -100 cm. Of dat ook geldt voor de cultivar Maroccan weet ik nog niet. Deze cultivar staat beter bekend als Marokaanse munt en wordt veel in thee geserveerd wanneer je muntthee besteld. Dit gewas houdt wel van een vochtige grond wat bij mij in Drenthe en ten tijde van aanplant eind 2022 nog een uitdaging wordt gezien de kwaliteit van de grond. Als het voedselbos ouder is zal dit beter gaan. Toch wil ik het alvast proberen. De geuren die munten verspreiden zijn erg aangenaam en heilzaam.

Zonlicht tolerantie is volle zon en schaduwtoleratie is zo een 4-5 uur zonlicht op een dag. Er zijn muntsoorten die meer schaduw verdragen. Qua winterhardheid kan groene munt temperaturen van -34 tot -40 verdragen.

Klik op een foto voor een betere weergave en zoom daarna in om meer details te kunnen zien. Bij iedere overzichtsfoto een emmer ter referentie.

25 augustus 2023
Je moet goed kijken, maar tussen al het wilde (on)kruid en grassen zie je de groene munt. Het moet zich nog settelen, maar ik heb toch een paar takjes geoogst om in een gerecht te gebruiken. Het ruikt verrukkelijk!

6 december 2022
Vandaag gekocht en direct aangeplant. Het valt mij op dat deze groene munt nog zo groen is vergeleken met de pepermunt die ik ook vandaag gekocht heb. Je ziet duidelijk dat er al nieuwe uitlopers zijn. Dat kan natuurlijk ook door de locatie op de kwekerij komen of andere factoren, maar ik ben benieuwd of dit verschil zo blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.