Wilde akelei – Aquilegia vulgaris | Blue Barlow

Martijn a.k.a. de Voedselboss heeft op zijn website een recept staan waarin hij het blad van akelei noemt. Ik weet niet waarom, maar ik had eerder niet van akelei gehoord en in het boek van Martin Crawford en schijnbaar overheen gelezen. Het viel mij hoe dan ook op dat ik niet wist wat voor plant een akelei is. Het schijnt dat het blad best lekker is en de bloemen zoet vanwege de nectar. Zodra ik dit zelf ervaar zal ik dit aanpassen indienen nodig. Het blad kan het hele seizoen geplukt worden en de bloemen van april tot juli.

Qua zon heeft dit gewas zo een 4-5 uur zon per dag nodig. Schaduwtolerantie is maar 1-2 uur zon per dag. Er zijn veel verschillende cultivars en vele kruisingen in het wild te vinden. Ik weet niet waar de cultivar Blue Barlow verschilt met de soort zelf.

Klik op een foto voor een betere weergave en zoom daarna in om meer details te kunnen zien. Bij iedere overzichtsfoto een emmer ter referentie.

6 december 2022
Helaas niet een al te beste foto, maar zie hier de de aankoop in pot. Vandaag gekocht én aangeplant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.